Sydamerikas djungel!

Då är vi tillbaka med ännu ett inlägg och en ny världsdel, idag riktar vi blickarna mot Sydamerika och lägger fokus på vad Ellinor har att säga om deras femtedel av tematrädgårdarna. Hittills har samtliga intervjutillfällen inneburit solsken och det är något som jag verkligen uppskattar, enligt mig är det inte mycket som slår dessa härliga sensommarkvällar! Den sydamerikanska trädgården är utan tvekan den mest växttäta och frodiga trädgården av de fem, var du än går har du en ny spännande växt framför näsan. Det gömmer sig faktiskt en trevlig sittplats med ett rinnande vatten inne i den djupaste djungeln, nu får vi se vad Ellinor har för något mer att säga om Sydamerika.

Ni fick ju själva välja världsdelar, var det självklart för er att arbeta med Sydamerika?
-Jag var faktiskt inte med den dagen som det valdes, men jag är verkligen nöjd med att det blev Sydamerika. I gruppen stod valet mellan Nordamerika och Sydamerika, men gruppen kände att det skulle bli roligare med det lite mer exotiska Sydamerika. Jag kan bara hålla med!

Vad upplevde ni som er tuffaste uppgift inför anläggningen av trädgården?
-Det kändes som att det bli lite klurigt att få till den grönmassa som vi ville ha, vi visste inte riktigt hur stora alla växter skulle bli. Tittar man hur det ser ut idag så får jag säga att vi har lyckats!

Stötte ni på några motgångar någon gång under arbetsprocessen?
-Vi hade ju tänkt att ha ett plåtskjul i vår trädgård, det fick dock stryka på foten. Det blev tight om tid samtidigt som vi inte fick tag i det material som vi behövde.

Ni har ju väldigt mycket växter, kan du uppskatta hur många olika arter ni har?
Oj, det är svårt… Jag skulle gissa på 60 kanske. Det tog faktiskt tid innan vi sponsring på växterna, men sen det tog fart och vi är jättenöjda med de växter vi fick!

En hel del stora växter i Sydamerika.

Den här veckan har du skötselvecka, vad i er trädgård kräver mest skötsel?
-Putsa sommarblommor skulle jag säga.

Tog det lång tid för er grupp att komma på trädgårdens utseende och utformning?
Egentligen inte, alla vi fem hade i princip samma tankar och idéer angående positioneringen. Det var heller inga problem att enas om vi tyckte olika om något i skissen.

Vad är du mest nöjd med i er trädgård?
Att vi fick till växtmassan som vi hade tänkt oss, den är så viktig för trädgårdens uttryck.

Skulle du säga att anläggningsarbetet var fysiskt jobbigt?
-Nja, egentligen inte speciellt jobbigt. Det var varmt vissa dagar när vi grävde och flyttade jordmassor så det var rätt ansträngande. Sen när vi planterade så var det väldigt soligt vilket gjorde att vi var tvungna att vattna hela tiden, det var nog tuffare för växterna än för oss!

Tillbaka till alla era växter, hur lång tid tog det att plantera egentligen?
-Vi planterade fem personer hela tiden i två och en halv dag. Jag tror att andra de grupperna kände lite tidspress när vi började plantera så pass mycket tidigare än dem…

Är du nöjd med årets tema och de andra trädgårdarna?
-Ja, det blir såna stora variationer mellan alla fem delarna. Vi visste inte hur de andra grupperna hade tänkt helt och hållet men nu när man ser resultatet så är det ju verkligen fem helt olika trädgårdar. Jag tycker att alla grupper har lyckats jättebra!

Här ser vi en tjej som är nöjda med årets tematrädgårdar!

Om du ska säga någonting i en annan världsdel som du uppskattar, vad blir det då?
-Stensättningen och plattläggningnen i Europa är imponerande, både arbetsmässigt och resultatmässigt. Även deras bilvrak är häftigt!

Vilket tema skulle du vilja se nästa år?
-Filmer kanske, det är säkert ett svårt och brett tema men det hade varit roligt att se hur de hade valt att gestalta utifrån olika genrer och filmer!

Betygsätt er trädgård på en skala 1-10.
-12, den blev över förväntan!

Till sist, vad önskar du dig mest av allt just nu?
-Att det blir mycket snö i vinter! 
Jag vet inte riktigt om jag är lika sugen på snö som Ellinor verkar vara, men än så länge så känns vintern ganska avlägsen, det får bli en senare fråga. Tre intervjuer finns nu att läsa på bloggen, under kommande veckor så kommer de sista två att läggas upp med Afrika och Asien. Fram tills dess får ni ha det så bra och fortsätta att besöka våra världsdelar!

Hälsningar Enköpings trädgårdsmästarstudenter!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar