Växternas entré i trädgårdarna!

Mer än en veckas arbete med tematrädgårdarna hade pågått i tisdags kväll då de första stora leveranserna av växter kom till oss, idag torsdag förmiddag hade i princip alla växter nått tematrädgårdarna. Man skulle kunna använda uttrycket "proppen ur" eller "ketchupeffekten" för deras entré, allt kom i stort sett på samma gång. Dock blir det inte alltid som man har tänkt sig med med växternas utseende eller form, därför har vi fått lov att att göra en del kompletteringar. Plantorna har helt enkelt inte motsvarat det som man hade tänkt sig när trädgårdarna ritades och planerades. I vissa fall spelar det ingen större roll medan det i andra fall blir stora problem. För några grupper blev det som sagt ganska akuta kompletteringsbehov, då är det tur för oss att vi har kontakt med trevliga och hjälpsamma sponsorer som kan hjälpa oss i såna här utsatta lägen. En som har räddat oss rejält idag är Ulriksdals Trädgård, de har sponsrat med en hel del sommarblommor och perenner. Vi kan inte nog tacka våra sponsorer som ställer upp för oss!

För övrigt har det hittills varit en bra vecka med högt arbetstempo och produktivt byggande. Det känns som att alla grupper verkligen brinner mycket för det här projektet, ibland uppstår också meningsskiljaktigheter gruppmedlemmar emellan, men när dessa diskuteras så uppstår också ofta de bästa lösningarna genom att flera kloka idéer kokas ihop till en. Den här veckan har det hänt otroligt mycket i samtliga fem trädgårdar/världsdelar måste jag säga, om ni inte har besökt dem på några dagar är det nog dags nu. Annars går det utmärkt att titta förbi nästa onsdag, 17:e juni kl 14.00 då vi inviger 2015 års tematrädgårdar.

Bilder från onsdagen och torsdagenHyddan i Afrika börjar ta form!


Vi kan räkna med en hel del vatten i årets trädgårdar.


Olika varianter på arbetsställning.
Världsdelen Antarktis har ett rätt kyligt klimat och rätt vita färger vilket visar sig i trädgården.


Vår duktiga lärare Bodil visar att hon kan göra fler saker än att fotografera och projektleda, klättra i träd till exempel! De flesta fotona här på bloggen är tagna av henne.


Skottkärran, ett kärt tillbehör för en trädgårdsmästare.


Sydamerika planterar samtidigt som förbipasserande spanar in trädgårdarna från cykelvägen.


Tujor i Europa.


En vacker mössa från vår fina sponsor Josefssons Maskinuthyrning visas upp!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar